Predsjednik Hrvatske

Milanović: Uskoro više neće biti novca iz ЕU fondova

  • Izvor: Indeks
  • 21.12.2023. 17:40

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao je svečanom otvaranju nove Gradske biblioteke u Rijeci. "Ovo je baš impresivna građevina. Možete biti ponosni i srećni", poručio je predsjednik Milanović Riječanima, podsjetivši kako je Rijeka imala nesreću jer je bila Еvropska prestonica kulture baš za vrijeme pandemije 2020., saopšteno je iz kancelarije predsjednika.

"Rijeka je grad koji ima ogromnu kulturnu baštinu koja je prvih 50 godina nakon rata bila zapuštena, odnosno zanemarivana. Međutim, sada se krenulo te sa svakim novim korakom i zamahom se vidi koliko posla još ima", rekao je Milanović, a prenosi Indeks.

"Uskoro će nas početi uvjeravati da smo jednako razvijeni kao Italija"

Milanović je pozvao na korištenje novca iz evropskih fondova, poručivši kako tog novca uskoro više neće biti. "Ovaj novac koristite jer to je i naš novac. Uskoro će nas početi uvjeravati kako smo, prema kriterijima kupovne moći, jednako razvijeni kao Italija. Ovo je period u kojem taj novac neće biti vječan, međutim, ostaće ova zgrada. Stoga, iskoristite svaki evro koji možete", rekao je Milanović. 

Rekonstrukcija nove zgrade biblioteke dio je projekta pod nazivom Revitalizacija kompleksa Benčić – Cigleni i T objekt, koji se sufinansira iz Еvropskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.5 miliona evra, a sufinansira ga ЕU s 55 posto iznosa bespovratnih sredstava, stoji u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.