Предсједник Хрватске

Милановић: Ускоро више неће бити новца из ЕУ фондова

  • Извор: Индекс
  • 21.12.2023. 17:40

Предсједник Хрватске Зоран Милановић присуствовао је свечаном отварању нове Градске библиотеке у Ријеци. "Ово је баш импресивна грађевина. Можете бити поносни и срећни", поручио је предсједник Милановић Ријечанима, подсјетивши како је Ријека имала несрећу јер је била Европска престоница културе баш за вријеме пандемије 2020., саопштено је из канцеларије предсједника.

"Ријека је град који има огромну културну баштину која је првих 50 година након рата била запуштена, односно занемаривана. Међутим, сада се кренуло те са сваким новим кораком и замахом се види колико посла још има", рекао је Милановић, а преноси Индекс.

"Ускоро ће нас почети увјеравати да смо једнако развијени као Италија"

Милановић је позвао на кориштење новца из европских фондова, поручивши како тог новца ускоро више неће бити. "Овај новац користите јер то је и наш новац. Ускоро ће нас почети увјеравати како смо, према критеријима куповне моћи, једнако развијени као Италија. Ово је период у којем тај новац неће бити вјечан, међутим, остаће ова зграда. Стога, искористите сваки евро који можете", рекао је Милановић. 

Реконструкција нове зграде библиотеке дио је пројекта под називом Ревитализација комплекса Бенчић – Циглени и Т објект, који се суфинансира из Европског фонда за регионални развој у склопу Оперативног програма Конкурентност и кохезија 2014.-2020. Укупна вриједност пројекта износи 21.5 милиона евра, а суфинансира га ЕУ с 55 посто износа бесповратних средстава, стоји у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?