Izdato upozorenje

Nevrijeme u Sloveniji, predložena evakuacija, nestabilno i u Italiji

  • Izvor: Agencije
  • 30.10.2023. 22:38

Agencija za životnu sredinu izdala je danas upozorenje zbog pljuskova i jakih udara vjetra u Sloveniji, a u Baškoj Grapi je predložena evakuacija.

Posebno jaki pljuskovi očekuju se na širem području Julijskih Alpa i njihovog podnožja, prenosi RTV Slovenija.

Najugroženiji mještani Koritnice već su preventivno počeli da napuštaju svoje domove zbog prognoze da bi vodotokovi narednih dana ponovo mogli da porastu.

Geološki zavod Slovenije upozorio je da postoji povećan rizik od stvaranja novih i ponovnog aktiviranja klizišta, prenosi Tanjug.

Sprema se jako nevrijeme: MUP izdao važno upozorenje

Sprema se jako nevrijeme: MUP izdao važno upozorenje

Povećana vjerovatnoća odrona odnosi se uglavnom na sjeverozapadnu Sloveniju i povećavaće se srazmjerno količini padavina.

"Upozorenje se odnosi uglavnom na područja koja su bila pogođena nedavnom katastrofom, može doći do ponovnog aktiviranja djelimično saniranih ili netretiranih klizišta. Ljudi treba da obrate pažnju na bilo kakve promjene", rekla je geološkinja Tina Peternel.

Meteorolog Brane Gregorčič dodao je da će se vrijeme smiriti tek u utorak uveče.

Jako nevrijeme zahvatilo sjever Italije

Sjeverni i centralni dio Italije zahvatilo je nevrijeme sa jakom kišom i jakim vjetrom, ponegdje i gradom.

Crveno upozorenje na oluju je na snazi u regionu Еmilija-Romanja zbog oluja, a narandžasto u Toskani, Venetu, Liguriji i Furlaniji-Julijskoj regiji (FJK).

U Terencu, južno od grada Parme u regionu Еmilija-Romanja, most preko rijeke Tare djelimično se srušio zbog porasta vode. U okolini grada Parme zbog loših vremenskih uslova zatvoreno je 19 škola.

Izdato upozorenje zbog vjetra

Izdato upozorenje zbog vjetra

Civilna zaštita Еmilije-Romanje i regionalna agencija za životnu sredinu potvrdili su za danas i utorak crveno upozorenje na oluju za ovu zemlju.

U Đenovi je klizište zatrpalo dio stambene zgrade i parkirani automobil.

Škole su zatvorene na nekoliko mjesta u Toskani, uključujući i lučki grad Livorno.

Italijanska agencija Ansa javila je da se očekuje značajan porast rijeka u ovom regionu.


(Foto: RTV Slovenija)

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program