Novo saopštenje

Oglasila se Koka-Kola: Potvrđeno da je serija Romerkvel sigurna za konzumaciju

  • Izvor: Večernji.hr
  • 09.11.2023. 11:23

Nekoliko građana iz više hrvatskih gradova prijavilo je tegobe nakon što su pili gazirana pića. Tema je to koja je zaokupirala javnost u Hravtskoj ali i regionu ove sedmice, a situacija je rezultirala povlačenjem dijela proizvoda Koka-Kole. Kompanija je danas istakla kako je piće Romerkvel Еmošn Bluberi Pomegranate 330 ml sigurno za konzumaciju. Takođe, iz kompanije ističu kako njihove interne analize i dalje ne pokazuju nepravilnosti u proizvodnji bilo kojeg proizvoda.

"Nakon analize Romerkvel Еmošn Bluberi Pomegranate 330 ml, serije roka trajnosti 31. marta 2024. Državni inspektorat Republike Hrvatske je potvrdio da je serija sigurna za konzumaciju. Naše interne analize i dalje ne pokazuju nepravilnosti u proizvodnji bilo kojeg od naših proizvoda. U vezi s jednom flašicom Romerkvel Еmošn Bluberi Pomegranate 330 ml povezanom sa slučajem, kriministalistička analiza je u toku. Flašice iz navedene serije se povlače s tržišta u interesu javnog zdravlja", tvrde iz Koka-Kole. 

Takođe, ističu kako nastavljaju pružati punu podršku nadležnim institucijama u preduzimanju koraka za zaštitu javnog zdravlja. "Svim pogođenim sagrađanima želimo brz i potpun oporavak", zaključuju. 

Juče su iz Koka-Kole, takođe, kazali kako njihova interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, no odlučili su povući dio asortimana do završetka službene istrage. 

"Privremeno povlačimo jednu seriju Koka-Kola Original Tejst 500 ml u plastičnoj ambalaži (PЕT) s tržišta prema Usmenom rješenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske, serija proizvoda Koka-Kola Original Tejst, gaziranog bezalkoholnog pića, 500 ml PЕT proizvedenog 11. oktobra 2023. s rokom trajanja do 11. Aprila 2024. Iako naša interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, takođe smo donijeli odluku o privremenom povlačenju dvije ograničene serije Romerkvel Еmošn Bluberi Pomegranate 330 ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage. Riječ je o serijama proizvedenima 27. maja 2023. (s rokom trajanja do februara 2024.) i 22. juna 2023. (s rokom trajanja do marta 2024.)", saopšteno je u srijedu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.