Predsjednik Vlade Hrvatske

Plenković o Milanoviću: Debilne izjave koje je on davao su sramota za Hrvatsku

  • Izvor: Večernji.hr
  • 30.10.2023. 17:16

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković boravi u Parizu gdje se ranije danas susreo s francuskim predsjednikom Еmanuelom Makronom. Nakon susreta s glavnim sekretarom OЕCD-a Matisom Kormanom te sastanka Savjeta OЕCD-a, Plenković se obratio medijima.

Premijer se na početku osvrnuo na sam sastanak, navodeći kako je članstvo u OЕCD-u ''finalni korak'' u zaokruživanju međunarodnog položaja Hrvatske, a očekuje se 2026. godine.

Nakon toga je komentarisao izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji ga je kritikovao zbog fotografisanja s srpskim teniserom Novakom Đokovićem. 

''Ja sam vidio predsjednika Makrona, bili smo skupa u Briselu, rekao sam mu da ću biti u Parizu pa smo dogovorili susret. Kako je sastanak završio u petak, odlučio sam provesti vikend s porodicom, pa mi je on rekao da bi mu bilo drago da dođe na utakmicu ragbija Novog Zelanda i Južnoafričke Republike. Tamo je bio i Đoković, tamo smo se pozdravili, ali mislim da su Milanoviće izjave potpuno deplasirane. Ako je neko zadnji koji može prozivati, onda je to on jer nas sramoti već više od godinu dana. Moramo objašnjavati stavove Hrvatske na temi koja je čista, u slučaju podrške Ukrajini. Vidim da je čak koristio riječi poput budale. Debilne izjave koje je on davao zadnjih godinu i po dana su sramota za Hrvatsku. Namjerno to govorim“, komentarisao je. 

Pratite nas i putem Vibera