Предсједник Владе Хрватске

Пленковић о Милановићу: Дебилне изјаве које је он давао су срамота за Хрватску

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 30.10.2023. 17:16

Предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић борави у Паризу гдје се раније данас сусрео с француским предсједником Емануелом Макроном. Након сусрета с главним секретаром ОЕЦД-а Матисом Корманом те састанка Савјета ОЕЦД-а, Пленковић се обратио медијима.

Премијер се на почетку осврнуо на сам састанак, наводећи како је чланство у ОЕЦД-у ''финални корак'' у заокруживању међународног положаја Хрватске, а очекује се 2026. године.

Након тога је коментарисао изјаве предсједника Хрватске Зорана Милановића који га је критиковао због фотографисања с српским тенисером Новаком Ђоковићем. 

''Ја сам видио предсједника Макрона, били смо скупа у Бриселу, рекао сам му да ћу бити у Паризу па смо договорили сусрет. Како је састанак завршио у петак, одлучио сам провести викенд с породицом, па ми је он рекао да би му било драго да дође на утакмицу рагбија Новог Зеланда и Јужноафричке Републике. Тамо је био и Ђоковић, тамо смо се поздравили, али мислим да су Милановиће изјаве потпуно депласиране. Ако је неко задњи који може прозивати, онда је то он јер нас срамоти већ више од годину дана. Морамо објашњавати ставове Хрватске на теми која је чиста, у случају подршке Украјини. Видим да је чак користио ријечи попут будале. Дебилне изјаве које је он давао задњих годину и по дана су срамота за Хрватску. Намјерно то говорим“, коментарисао је. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм