Može se zaključiti

Policija o slučaju trovanja u Rijeci: Radi se o nekom sredstvu za pranje ili odmašćivanje

  • Izvor: Agencije
  • 09.11.2023. 14:16

Objavljeni su glavni rezultati flašice iz koje je pio mladić koji se otrovao u Rijeci.

Policijska uprava primorsko-goranske danas je saopštila da je Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ proveo je vještačenja spornih i nespornih uzoraka koja su mu dostavljena temeljem naloga Opštinskog državnog tužilaštva u Rijeci.

„Rezultati vještačenja tekućine iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizikalno-hemijskim svojstvima s tekućinom izflašice bezalkoholnog pića s okusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako alkalnim vodenim otopinama (pH=13,6)“, navedno je iz policije.

Temeljem utvrđenog hemijskog sastava može se zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje. Nadalje, u 20 nespornih staklenih flašica istog pića zaprimljenih u originalnom pakovanju, utvrđeno je da sadrže providne tekućine čiji je pH 3,5 što odgovara pH vrijednostima ovakvih vrsta napitaka.

„Vezano uz prvi prijavljeni događaj na području PU zagrebačke od 7. novembra, takođe je dovršeno vještačenje tekućine iz plastične boce bezalkoholnog pića te je utvrđeno kako tekućina iz bočice ima pH 2,59 koji je takođe uobičajen za ovu vrstu pića te u tekućini nisu detektirani spojevi koji bi bili neuobičajeni za ovu vrstu pića“, saopšteno je iz Policijske uprava primorsko-goranske, prenose hrvatski mediji.

Pratite nas i putem Vibera