Може се закључити

Полиција о случају тровања у Ријеци: Ради се о неком средству за прање или одмашћивање

  • Извор: Агенције
  • 09.11.2023. 14:16

Објављени су главни резултати флашице из које је пио младић који се отровао у Ријеци.

Полицијска управа приморско-горанске данас је саопштила да је Центар за форензична испитивања и вјештачења „Иван Вучетић“ провео је вјештачења спорних и неспорних узорака која су му достављена темељем налога Општинског државног тужилаштва у Ријеци.

„Резултати вјештачења текућине из чаше коју је конзумирала оштећена особа подудара се у физикално-хемијским својствима с текућином изфлашице безалкохолног пића с окусом која му је била послужена, док је анализом утврђено да се ради о јако alkalnim воденим отопинама (пХ=13,6)“, наведно је из полиције.

Темељем утврђеног хемијског састава може се закључити да се ради о неком средству за прање и/или одмашћивање. Надаље, у 20 неспорних стаклених флашица истог пића запримљених у оригиналном паковању, утврђено је да садрже провидне текућине чији је пХ 3,5 што одговара пХ вриједностима оваквих врста напитака.

„Везано уз први пријављени догађај на подручју ПУ загребачке од 7. новембра, такође је довршено вјештачење текућине из пластичне боце безалкохолног пића те је утврђено како текућина из бочице има пХ 2,59 који је такође уобичајен за ову врсту пића те у текућини нису детектирани спојеви који би били неуобичајени за ову врсту пића“, саопштено је из Полицијске управа приморско-горанске, преносе хрватски медији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.