Slučaj završio na sudu

Poštar Tamara dobila otkaz: Nije uručivala pošiljke

  • Izvor: Agencije
  • 19.02.2024. 16:30

Poštar Tamara iz Hrvatske dobila je otkaz jer nije na vrijeme uručivala pošiljke, prenosi portal Danica.

Za neke preporučene ona je falsifikovala potpise kao da ih je uručila.

Otkazu koji joj je nakon interne kontrole uručila Hrvatska pošta a protivili su se Radnički savjet HP-a i Hrvatski sindikat pošte tvrdeći kako je riječ o nezakonitoj odluci jer to nije bila naročita povreda iz radnog odnosa. Na kraju je sve završilo na sudu.

Tamaru je Hrvatska pošta teretila da nije na vrijeme dostavila čak 580 običnih poštanskih pošiljaka i tri knjižene preporučene pošiljke za opštinske sudove.

Falsifikovala potpise

Za te preporučene pošiljke je "falsifikovala podatke o uručenju na način da je priznanice lično potpisala umjesto primaoca i vratila pošiljaocu, a pošiljke nije uručila primaocima, već ih je držala u radnom stolu".

Kad je riječ o preporučenim pošiljkama za sud, ona se opravdavala da ima takav dogovor sa korisnicima, da potpiše prijem umjesto njih. Ali, u HP-u su ustanovili kako je riječ o falsifikovanju potpisa. Osim toga, ustanovili su kako neke pošiljke nisu bile uručene po petnaestak dana.

Tamara se žalila na previše posla jer su joj u rejon za koji je zadužena dodali još neke ulice, pa nije stigla sve na vrijeme da uruči. Rekla je i kako mnogi poštari zbog toga daju otkaz.

Mora da plati 500 evra sudskih troškova

U Radničkom savjetu HP-a naveli su kako "radnica nije iz loše namjere počinila povrede koje joj se stavljaju na teret, niti je u cjelosti odgovorna za prekoračenje roka za uručenje spornih pošiljaka".

"To je prvenstveno posljedica lošeg upravljanja divizije pošte te je došlo do propusta u organizaciji rada od strane sektora dostave, zbog čega ne postoji isključiva odgovornost radnice", ističu u Radničkom savjetu.

Ali, sudija je ovih dana odbacila tužbu, i potvrdila da je odluka HP-a o otkazu donesena zakonito. Tamari je naložila i da HP-u podmiri 500 evra troškova postupka.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: