Случај завршио на суду

Поштар Тамара добила отказ: Није уручивала пошиљке

  • Извор: Агенције
  • 19.02.2024. 16:30

Поштар Тамара из Хрватске добила је отказ јер није на вријеме уручивала пошиљке, преноси портал Даница.

За неке препоручене она је фалсификовала потписе као да их је уручила.

Отказу који јој је након интерне контроле уручила Хрватска пошта а противили су се Раднички савјет ХП-а и Хрватски синдикат поште тврдећи како је ријеч о незаконитој одлуци јер то није била нарочита повреда из радног односа. На крају је све завршило на суду.

Тамару је Хрватска пошта теретила да није на вријеме доставила чак 580 обичних поштанских пошиљака и три књижене препоручене пошиљке за општинске судове.

Фалсификовала потписе

За те препоручене пошиљке је "фалсификовала податке о уручењу на начин да је признанице лично потписала умјесто примаоца и вратила пошиљаоцу, а пошиљке није уручила примаоцима, већ их је држала у радном столу".

Кад је ријеч о препорученим пошиљкама за суд, она се оправдавала да има такав договор са корисницима, да потпише пријем умјесто њих. Али, у ХП-у су установили како је ријеч о фалсификовању потписа. Осим тога, установили су како неке пошиљке нису биле уручене по петнаестак дана.

Тамара се жалила на превише посла јер су јој у рејон за који је задужена додали још неке улице, па није стигла све на вријеме да уручи. Рекла је и како многи поштари због тога дају отказ.

Мора да плати 500 евра судских трошкова

У Радничком савјету ХП-а навели су како "радница није из лоше намјере починила повреде које јој се стављају на терет, нити је у цјелости одговорна за прекорачење рока за уручење спорних пошиљака".

"То је првенствено посљедица лошег управљања дивизије поште те је дошло до пропуста у организацији рада од стране сектора доставе, због чега не постоји искључива одговорност раднице", истичу у Радничком савјету.

Али, судија је ових дана одбацила тужбу, и потврдила да је одлука ХП-а о отказу донесена законито. Тамари је наложила и да ХП-у подмири 500 евра трошкова поступка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: