U Hrvatskoj od ponedjeljka rade škole i vrtići

  • 07.05.2020. 16:58

Vlada Hrvatske donijela je danas odluku o početku normalizacije nastave od ponedjeljka, 11. maja, kada će sa radom početi i predškolske ustanove.

Predviđeno je izvođenje nastave u osnovnim i srednjim školama, kao i na fakultetima i obavljanju redovnog rada ustanova predškolskog obrazovanja.

Odluka predviđa da dio učenika i studenata u nastavni proces bude uključen kroz nastavu na daljinu.

Ministar obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da se ovom odlukom uređuje drugačije izvođenje nastave. Ona je navela da se to prvenstveno odnosi na đake od prvog do četvrtog razreda i učenike osnovnih škola, gdje će se nastava sprovoditi mješovitim modelom - dijelom kao oblik nastave koju učenici pohađaju u školi, a dijelom kao nastava na daljinu.

Za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole i srednjoškolce nastava se i dalje organizuje na daljinu, isto kao i na fakultetima, gdje je izuzetak omogućavanje održavanja laboratorijskih, umjetničkih i kliničkih vježbi, kao i praktični rad u malim grupama, prenose hrvatski mediji.

Rad predškolskih ustanova od ponedjeljka će biti redovan, uz pridržavanje uputstava Hrvatskog zavoda za javno zdravlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.