Policija obavila uviđaj

U Varaždinu uništena zastava srpske zajednice: Vijeće poziva gradonačelnika da javno osudi događaj

  • Izvor: SRNA
  • 29.11.2021. 17:21

Zastavu srpske zajednice u Hrvatskoj, koja je bila na zgradi Vijeća srpske nacionalne manjine grada Varaždina, uništili su nepoznati počinioci, saopštilo je Srpsko narodno vijeće /SNV/.

Na zgradi Vijeća bile su tri zastave - državna zastava Hrvatske, zastava grada Varaždina i zastava srpske zajednice, a iz SNV-a navode da je uništena samo zastava srpske zajednice.

Iz varaždinskog Vijeća su naveli da ovo nisu izolovani slučajevi, već se kontinuirano šalje poruka da srpska zajednica u gradu Varaždinu nije njihova.

Podsjećaju da su "od 15. septembra 2013. godine do 10. jula 2020. godine na zgradi Vijeća uništene dvojezične natpisne ploče četiri puta, a počinioci su blago osuđeni.

Kako dodaju, ove 2021. godine zločinački i mrzilački počinioci su se okomili na uništenje simbola srpske zajednice u Hrvatskoj.

Vijeće naglašava da prethodni gradonačelnici nisu izašli pred kamere i javno osudili ovaj čin mržnje.

Policija je obavila uviđaj, a Vijeće srpske nacionalne manjine grada Varaždina traži da se o svemu izjasni i gradonačelnik i to na način da osudi ovaj čin mržnje, što su propustili učiniti njegovi prethodnici, navedno je u saopštenju SNV-a. 

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.