Policija obavila uviđaj

U Varaždinu uništena zastava srpske zajednice: Vijeće poziva gradonačelnika da javno osudi događaj

  • Извор: СРНА
  • 29.11.2021. 17:21

Zastavu srpske zajednice u Hrvatskoj, koja je bila na zgradi Vijeća srpske nacionalne manjine grada Varaždina, uništili su nepoznati počinioci, saopštilo je Srpsko narodno vijeće /SNV/.

Na zgradi Vijeća bile su tri zastave - državna zastava Hrvatske, zastava grada Varaždina i zastava srpske zajednice, a iz SNV-a navode da je uništena samo zastava srpske zajednice.

Iz varaždinskog Vijeća su naveli da ovo nisu izolovani slučajevi, već se kontinuirano šalje poruka da srpska zajednica u gradu Varaždinu nije njihova.

Podsjećaju da su "od 15. septembra 2013. godine do 10. jula 2020. godine na zgradi Vijeća uništene dvojezične natpisne ploče četiri puta, a počinioci su blago osuđeni.

Kako dodaju, ove 2021. godine zločinački i mrzilački počinioci su se okomili na uništenje simbola srpske zajednice u Hrvatskoj.

Vijeće naglašava da prethodni gradonačelnici nisu izašli pred kamere i javno osudili ovaj čin mržnje.

Policija je obavila uviđaj, a Vijeće srpske nacionalne manjine grada Varaždina traži da se o svemu izjasni i gradonačelnik i to na način da osudi ovaj čin mržnje, što su propustili učiniti njegovi prethodnici, navedno je u saopštenju SNV-a. 

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!