Vladimir Cucić

Veliki prihvatni kamp za migrante neće biti izgrađen u Srbiji

  • 20.06.2018. 09:41

Komesar za izbjeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić izjavio je da veliki prihvatni kamp za izbjeglice neće biti izgrađen na teritoriji Srbije, koja se uz BiH i Albaniju spominje kao moguća lokacija izbjegličkog "mega kampa".

Cucić je istakao da je migrantska ruta poprimila više pravaca i da se izbjeglice kreću i prema Rumuniji, Srbiji, BiH.

On je negirao optužbe sarajevske novinarke Nidžare Ahmetašević da kampovi /za migrante/ u Srbiji izgledaju kao koncentracioni logori.

"Pozivam je da dođe u Srbiju, da pokuša da ih pronađe i da se lično uvjeri kako treniramo migrante, a da onda odluči koliko treba da nam se izvinjava", rekao je Cucić za "Večernje novosti".

On je ukazao da u Srbiji trenutno postoji 18 centara u kojim je smješteno 2.700 migranata, dok je njihov ukupni broj na teritoriji države 4.000.

"Preko naše zemlje do sada je prešlo milion i po ljudi, od čega 350.000 djece", podsjetio je Cucić.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program