Specifično ”poslovanje”

Vulkanizeri probušili gume na 46 vozila, vlasnicima naplatili 11.800 evra

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 12.01.2024. 19:03

Dvojica riječkih vulkanizera smislili su vrlo specifičan način kako će se domoći veće zarade, ali su zbog toga na kraju završili s lisicama na rukama.

Naime, kako piše Jutarnji list, oni su do novih klijenata dolazili na način da su im prethodno sami, te uz pomoć još jedne saučesnika bušili gume na vozilima, a potom su im pružali i naplaćivali vulkanizerske usluge. Na taj su način, utvrdila je riječka policija, oštetili 46 hrvatskih i stranih državljana za oko 11.800 evra.

PU primorsko-goranska saopštila je da su nakon višemjesečnog i opsežnog istraživanja policijskih službenika Službe opšteg kriminaliteta, u saradnji sa službenicima 1. i 2. policijske stanice Rijeka, otkrivena trojica hrvatskih državljana koje su sumnjiči za počinjenje krvičnih djela oštećenje tuđe stvari i podstrekavanje.

"Riječ je o osobama starosti 25, 28 i 35 godina za koje je utvrđeno da su tokom prošle godine u Rijeci, u periodu od marta do kraja septembra, u dogovoru za ostvarivanjem protipravne imovinske koristi, bušili pneumatike na osobnim vozilima veće materijalne vrijednosti. Time su 46 hrvatskih i stranih državljana sveukupno oštetili za najmanje 11.800 evra", navodi policija napominjući da su osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak usto 25-godišnjaka podsticali na činjenje spomenutih djela za novčanu naknadu, a koju će dobiti nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamjene i poprave.

Prema saopštenju policije, pomenuta dvojica su se "kao vlasnici vulkanizerskih radnji dosjetili da će po počinjenim (ne)djelima kružiti po mjestima događaja specijalizovanim i opremljenim vozilom za vulkanizerske radove i tako oštećenim vlasnicima vozila neposredno pružiti brzu uslugu popravka istih". Pri tome su tu uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene cijene i tako stekli oko 2.600 evra, tvrdi policija.

"U sklopu istraživanja, a na osnovu naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage kuća i prostora, kao i vozila koje koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak, na širem području Rijeke i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem krivičnih djela. Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih krivičnih oštećenje tuđe stvari, po završetku istraživanja krivično su prijavljena sva trojica osumnjičenih, a 35-godišnjak i 28-godišnjak i za krivično djelo podstrekavanje te su njih dvojica, uz krivičnu prijavu mjerodavnom državnom tužilaštvu, predati pritvorskom nadzorniku", saopštila je PU primorsko goranska.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 ATV intervju: Mitropolit Tihon

    ''ATV intervju: Mitropolit Tihon

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:20 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.