Специфично ”пословање”

Вулканизери пробушили гуме на 46 возила, власницима наплатили 11.800 евра

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 12.01.2024. 19:03

Двојица ријечких вулканизера смислили су врло специфичан начин како ће се домоћи веће зараде, али су због тога на крају завршили с лисицама на рукама.

Наиме, како пише Јутарњи лист, они су до нових клијената долазили на начин да су им претходно сами, те уз помоћ још једне саучесника бушили гуме на возилима, а потом су им пружали и наплаћивали вулканизерске услуге. На тај су начин, утврдила је ријечка полиција, оштетили 46 хрватских и страних држављана за око 11.800 евра.

ПУ приморско-горанска саопштила је да су након вишемјесечног и опсежног истраживања полицијских службеника Службе општег криминалитета, у сарадњи са службеницима 1. и 2. полицијске станице Ријека, откривена тројица хрватских држављана које су сумњичи за почињење крвичних дјела оштећење туђе ствари и подстрекавање.

"Ријеч је о особама старости 25, 28 и 35 година за које је утврђено да су током прошле године у Ријеци, у периоду од марта до краја септембра, у договору за остваривањем протиправне имовинске користи, бушили пнеуматике на особним возилима веће материјалне вриједности. Тиме су 46 хрватских и страних држављана свеукупно оштетили за најмање 11.800 евра", наводи полиција напомињући да су осумњичени 35-годишњак и 28-годишњак усто 25-годишњака подстицали на чињење споменутих дјела за новчану накнаду, а коју ће добити након што они оштећене пнеуматике на возилима замјене и поправе.

Према саопштењу полиције, поменута двојица су се "као власници вулканизерских радњи досјетили да ће по почињеним (не)дјелима кружити по мјестима догађаја специјализованим и опремљеним возилом за вулканизерске радове и тако оштећеним власницима возила непосредно пружити брзу услугу поправка истих". При томе су ту услугу наплаћивали у већем износу од уобичајене цијене и тако стекли око 2.600 евра, тврди полиција.

"У склопу истраживања, а на основу налога Жупанијског суда у Ријеци, проведене су претраге кућа и простора, као и возила које користе 35-годишњак и 28-годишњак, на ширем подручју Ријеке и том приликом је пронађено и одузето више предмета који се доводе у везу с почињењем кривичних дјела. Због основане сумње у почињење наведених кривичних оштећење туђе ствари, по завршетку истраживања кривично су пријављена сва тројица осумњичених, а 35-годишњак и 28-годишњак и за кривично дјело подстрекавање те су њих двојица, уз кривичну пријаву мјеродавном државном тужилаштву, предати притворском надзорнику", саопштила је ПУ приморско горанска.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.