Zoran Zaev

Zahtjevi opozicije apsolutno neprihvatljivi

  • 04.10.2018. 18:05

Makedonski premijer Zoran Zaev odbacio je danas kao "apsolutno neprihvatljive" zahtjeve opozicione stranke VMRO-DPMNE, koja traži da se formira tehnička vlada 100 dana pred izbore, kao i da se izaberu novi državni tužilac i anketna komisija za ispitivanje neregularnosti na nedavnom referendumu.

"Nema razloga, nema potrebe da se o tim stvarima raspravlja... Zahtijevati komisiju koja bi ispitala da li je referendum legalan uprkos tome što Državnu izbornu komisiju predvodi član VMRO-DPMNE, kao i Administrativni sud, čiji članovi nisu zamijenjeni, samo po sebi pokazuje šta je u stvari svrha tih zahtijeva", rekao je Zaev novinarima u Ohridu.

On je naveo da će narednih dana biti razgovora sa poslanicima parlamenta u "normalnom i odgovornom" okruženju.

"Vjerujem da će se do kraja ove ili početkom sljedeće nedjelje doći do neke vrste rezultata. Negdje oko 10. oktobra je rok da se javnosti kaže koji će biti sljedeći koraci. Nadam se da ćemo objaviti da je obezbijeđena dvotrećinska većina", istakao je Zaev, prenijela je MIA.

Makedonski premijer je rekao da izbori nisu nešto što on priželjkuje.

"Želio bih da završim svoj mandat, prije svega jer hoću da ekonomija bude stabilna, da reforme budu primijenjene, uključujući i procese koji su u toku", kazao je Zaev.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.