Zoran Zaev

Zahtjevi opozicije apsolutno neprihvatljivi

  • 04.10.2018. 18:05

Makedonski premijer Zoran Zaev odbacio je danas kao "apsolutno neprihvatljive" zahtjeve opozicione stranke VMRO-DPMNE, koja traži da se formira tehnička vlada 100 dana pred izbore, kao i da se izaberu novi državni tužilac i anketna komisija za ispitivanje neregularnosti na nedavnom referendumu.

"Nema razloga, nema potrebe da se o tim stvarima raspravlja... Zahtijevati komisiju koja bi ispitala da li je referendum legalan uprkos tome što Državnu izbornu komisiju predvodi član VMRO-DPMNE, kao i Administrativni sud, čiji članovi nisu zamijenjeni, samo po sebi pokazuje šta je u stvari svrha tih zahtijeva", rekao je Zaev novinarima u Ohridu.

On je naveo da će narednih dana biti razgovora sa poslanicima parlamenta u "normalnom i odgovornom" okruženju.

"Vjerujem da će se do kraja ove ili početkom sljedeće nedjelje doći do neke vrste rezultata. Negdje oko 10. oktobra je rok da se javnosti kaže koji će biti sljedeći koraci. Nadam se da ćemo objaviti da je obezbijeđena dvotrećinska većina", istakao je Zaev, prenijela je MIA.

Makedonski premijer je rekao da izbori nisu nešto što on priželjkuje.

"Želio bih da završim svoj mandat, prije svega jer hoću da ekonomija bude stabilna, da reforme budu primijenjene, uključujući i procese koji su u toku", kazao je Zaev.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?