Andrićgrad: Počeo okrugli sto, kojem prisustvuje Handke

  • 07.05.2021. 16:10

U Andrićgradu počeo je okrugli sto kojem prisustvuje nobelovac Peter Handke, a na kojem će o njegovom književnom stvaralaštvu i značaju govoriti srpski režiser Emir Kusturica, eminentni akademici i književnici.

Kusturica je na dočeku Handkea rekao da je ovo jedinstven slučaj da jedan nobelovac posjeti grad nobelovca /Ivo Andrić/.

On je sa poznatim književnikom prošao danas kroz vizantijski i otomanski dio Andrićgrada gdje ga je detaljnije upoznao sa istorijom iz tih perioda.

Handke je zatim prošetao i Ulicom Mlade Bosne gdje ga je Kusturica upoznao sa domaćinom, načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem, gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, rektorom Univerziteta Istočno Sarajevo Milanom Kulićem, načelnicima opština Rogatica i Novo Goražde Miloradom Jagodićem i Milom Petković, te narodnim poslanikom Perom Petrovićem.

Planirano je da nobelovcu po završetku okruglog stola bude uručena "Velika nagrada Ivo Andrić".

Tagovi:
  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.