Stabilnosti u Evropi

Bardoš: Dobar sporazum sa Rusijom tajna uspješne politike

  • 19.03.2019. 17:07

Doktor političkih nauka iz Njujorka Gordon Bardoš istakao je da Evropa ne može imati stabilnost ako Rusija nije dio toga, te da je tajna uspješne politike da se napravi dobar sporazum sa Rusijom.

Govoreći o odnosu velikih sila SAD i Rusije i njihovoj refleksiji na Balkanu, Bardoš je tokom današnjeg predavanja na banjalučkom Fakultetu bezbjednosti naglasio da se Moskva ne protivi ulasku država Zapadnog Balkana u EU, ali se glasno protivi ulasku u NATO. 

Bardoš, koji je predsjednik organizacije "Sirekon" iz Njujorka, naveo je da je Rusija na čelu sa Vladimirom Putinom odlučna da zadži svoju tradicionalnu "meku moć" u regionu tako što će njegovati istorijske, kulturne i vjerske odnose sa različitim narodima na ovom području, ali to se i može očekivati od velesile koja je vijekovima prisutna u regionu, saopšteno je iz Fakulteta bezbjednosti u Banjaluci. 
 

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 ATV intervju

    ''ATV intervju

  • 21:15 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Aviondžije

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.