Željka Cvijanović

Bezuspješna osporavanja mog odlaska u Ameriku 

  • 03.10.2018. 20:47

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su se pokazala bezuspješnim sva osporavanja njenog odlaska u Ameriku.

"Bez obzira na sva silna osporavanja koja sam imala isplatio se svaki moj odlazak u Vašington i otvarala sam vrata polako bez toga da to pokažem svaki put medijima, ali sam tražila tamo sagovornike", rekla je Cvijanovićeva, koja je danas u Banjaluci prisustvovala predavanju Korija Levandovskog, menadžera predsjedničke kampanje Donalda Trampa, o temi "Aktuelna politička situacija u SAD i njen uticaj na Evropu". 

Cvijanovićeva je rekla da je potrebno popravljati odnose sa SAD i da vjeruje u ono što radi administracija predsjednika Trampa. 

"Da bi Amerika mogla da odigra tu ključnu ulogu u promjeni određenih stavova morate da im date prave informacije", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je rekla da su do sada te informacije bile lažne, iskreirane i izlobirane i plaćene silnim novcima da se govori neistina o BiH i da se pravi lažna slika. 

"Mislim da je došlo vrijeme da se to mijenja bez bilo kakve namjere da se nekom nanese šteta. Istina i realnost su u interesu svih naroda koji žive u BiH", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je izrazila zahvalnost ljudima u SAD koji su joj nakon nekoliko njenih sastanaka otvorili vrata i kada je stigla na različita mjesta da ispriča tu priču, ističući da je uvjerena da će to biti tako i u budućnosti. 

Cvijanovićeva je podsjetila da je prije nekoliko mjeseci razgovarala sa Levandovskim u Vašingtonu o tome da bi bilo dobro da dođe u Republiku Srpsku i pojasni određene stvari i pojave u SAD. 

"Postoje i neke stvari za koje smo i mi zainteresovani, a to je borba između starih i novih struktura vlasti u Americi, uticaj `duboke države` i pokušaj nove američke administracije da se sa tim izbori", istakla je Cvijanovićeva. 

Cvijanovićeva je podsjetila da je tada mnogim sagovornicima u Americi ukazala da su to stvari koje ostavljaju posljedice i ovdje i da je došlo vrijeme da se mijenjaju stereotipi i da se stvari posmatraju otvorenih očiju i otvorenog srca, te sa velikim i potrebnim razumijevanjem. 

"Sigurna sam da se tako nešto može desiti", zaključila je Cvijanovićeva.