Željka Cvijanović

Bezuspješna osporavanja mog odlaska u Ameriku 

  • 03.10.2018. 20:47

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su se pokazala bezuspješnim sva osporavanja njenog odlaska u Ameriku.

"Bez obzira na sva silna osporavanja koja sam imala isplatio se svaki moj odlazak u Vašington i otvarala sam vrata polako bez toga da to pokažem svaki put medijima, ali sam tražila tamo sagovornike", rekla je Cvijanovićeva, koja je danas u Banjaluci prisustvovala predavanju Korija Levandovskog, menadžera predsjedničke kampanje Donalda Trampa, o temi "Aktuelna politička situacija u SAD i njen uticaj na Evropu". 

Cvijanovićeva je rekla da je potrebno popravljati odnose sa SAD i da vjeruje u ono što radi administracija predsjednika Trampa. 

"Da bi Amerika mogla da odigra tu ključnu ulogu u promjeni određenih stavova morate da im date prave informacije", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je rekla da su do sada te informacije bile lažne, iskreirane i izlobirane i plaćene silnim novcima da se govori neistina o BiH i da se pravi lažna slika. 

"Mislim da je došlo vrijeme da se to mijenja bez bilo kakve namjere da se nekom nanese šteta. Istina i realnost su u interesu svih naroda koji žive u BiH", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je izrazila zahvalnost ljudima u SAD koji su joj nakon nekoliko njenih sastanaka otvorili vrata i kada je stigla na različita mjesta da ispriča tu priču, ističući da je uvjerena da će to biti tako i u budućnosti. 

Cvijanovićeva je podsjetila da je prije nekoliko mjeseci razgovarala sa Levandovskim u Vašingtonu o tome da bi bilo dobro da dođe u Republiku Srpsku i pojasni određene stvari i pojave u SAD. 

"Postoje i neke stvari za koje smo i mi zainteresovani, a to je borba između starih i novih struktura vlasti u Americi, uticaj `duboke države` i pokušaj nove američke administracije da se sa tim izbori", istakla je Cvijanovićeva. 

Cvijanovićeva je podsjetila da je tada mnogim sagovornicima u Americi ukazala da su to stvari koje ostavljaju posljedice i ovdje i da je došlo vrijeme da se mijenjaju stereotipi i da se stvari posmatraju otvorenih očiju i otvorenog srca, te sa velikim i potrebnim razumijevanjem. 

"Sigurna sam da se tako nešto može desiti", zaključila je Cvijanovićeva.  

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм