Već tradicionalno druženje

Budući pravnici posjetili institucije Republike Srpske

  • 19.03.2019. 19:26

Budući pravnici obišli su institucije Republike Srpske. Studenti prava banjalučkog univerziteta, ali i Univerziteta iz Istočnog Sarajeva i Kosovske Mitrovice razgovarali su sa premijerom i predsjednikom Parlameta i to iz ministarstih fotelja i poslaničkih klupa. Ovo druženje postalo je već tradicija, kažu studenti, a dolascima u Republiku Srpsku posebno se raduju.

"Ovo je naš tradicionalni dolazak u Banjaluku samo bih se zahvalio i nemam više šta da kažem", kratak je bio Marko Tomašević sa Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Upravo studenti iz Kosovske Mitrovice posebno su dočekani. Funkcioneri Republike Srpske rekli su im da su i te kako svjesni u kakvim okolnostima uče i studiraju. Premijer je još jednom podsjetio da BiH nije priznala Kosovo i da se to nikada neće ni desiti, zahvaljujući upravo Republici Srpskoj. Situaciju na Kosovu uporedio je i sa situacijom kroz koju je prošla Republika Srpska.

"Vi kao pravnici vidite koliko tu ima - pod znacima navoda - pravde, a više mišića, snage i sile", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

"Nisam govorio o zakonskim, ustavnim rješenjima  ali sam govorio da je za sva njihova pitanja, saradnju, ideje ovaj parlament otvoren i spreman uvijek na saradnju posebno sa mladim ljudima kao što su studenti ova tri fakulteta", istakao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Domaćini i gosti međusobno su razmijenili poklone. Knjige i amblemi Republike Srpske uručeni su predstavnicima svih Univerziteta.