Rimski forum 

Ćulum: Među migrantima i teroristi iz Sirije i sa drugih ratišta

  • 17.05.2019. 13:16

Najveći bezbjednosni izazov za Republiku Srpsku je aktuelna migrantska kriza, jer su među migrantima i bezbjednosno interesantna lica koja se mogu dovesti u vezu sa terorističkim aktivnostima, učešćem na sirijskom i drugim ratištima, rekao je danas u Rimu direktor Policije Srpske Darko Ćulum.

Ćulum je učesnicima "Rimskog foruma", koji okuplja rukovodioce policija u Italiji i zemljama regiona, poručio da Policija Republike Srpske ima dobru saradnju sa policijama u okruženju, kao i ostalim evropskim zemljama, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske. 

"Samo odlučna i otvorena saradnja policijskih agencija i spremnost za pravovremenu razmjenu informacija može doprinijeti preventivnom djelovanju i zaštiti građana i zemalja od eventualnih terorističkih akata i drugih bezbjednosnih prijetnji i ugrožavanja", rekao je Ćulum. 

Tokom boravka u Rimu sa šefovima policijskih agencija u BiH, Ćulum je imao bilateralni sastanak sa rukovodiocima Direktorata za borbu protiv terorizma Policije Italije. 

"Rimski forum" organizuje Policija Italije.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.