Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Nemjerljiv doprinos Ustavnog suda izgradnji Srpske

  • 05.11.2019. 16:07

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Ustavni sud Srpske nemjerljivo doprinio izgradnji i očuvanju Republike i njenog ustavnopravnog poretka.

Tokom prijema za sudije Ustavnog suda Republike Srpske povodom 25 godina rada, Cvijanovićeva je naglasila da je poštovanje najvišeg pravosudnog autoriteta, oličenog u ovoj pravosudnoj instituciji, pretpostavka jačanja pravne države, kao i vladavine prava u Srpskoj, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Cvijanovićeva je čestitala predsjedniku i sudijama Ustavnog suda 25 godina rada ove institucije, naglasivši da je ovaj jubilej još jedan pokazatelj da je Srpska funkcionisala na principima ustavnosti i zakonitosti i prije nego što je međunarodno verifikovana Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Tokom prijema u Palati Republike u Banjaluci, kojem je prisustvovao i predsjednik Ustavnog suda Džerard Selman, konstatovano je da Sud od svog osnivanja predstavlja važan institucionalni oslonac Srpske, te da je njegov osnovni zadatak zaštita ustavnog poretka i pravnog sistema Republike Srpske. 

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program