Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Nemjerljiv doprinos Ustavnog suda izgradnji Srpske

  • 05.11.2019. 16:07

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Ustavni sud Srpske nemjerljivo doprinio izgradnji i očuvanju Republike i njenog ustavnopravnog poretka.

Tokom prijema za sudije Ustavnog suda Republike Srpske povodom 25 godina rada, Cvijanovićeva je naglasila da je poštovanje najvišeg pravosudnog autoriteta, oličenog u ovoj pravosudnoj instituciji, pretpostavka jačanja pravne države, kao i vladavine prava u Srpskoj, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Cvijanovićeva je čestitala predsjedniku i sudijama Ustavnog suda 25 godina rada ove institucije, naglasivši da je ovaj jubilej još jedan pokazatelj da je Srpska funkcionisala na principima ustavnosti i zakonitosti i prije nego što je međunarodno verifikovana Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Tokom prijema u Palati Republike u Banjaluci, kojem je prisustvovao i predsjednik Ustavnog suda Džerard Selman, konstatovano je da Sud od svog osnivanja predstavlja važan institucionalni oslonac Srpske, te da je njegov osnovni zadatak zaštita ustavnog poretka i pravnog sistema Republike Srpske. 

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм