Ministarstvo energetike i rudarstva

Đokić: Na partnerskim osnovama kreirati najbolja rješenja

  • 04.01.2019. 16:25

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je cilj resornog ministarstva da o svim pitanjima u vezi sa poslovanjem realnog sektora i javnih preduzeća otvoreno razgovara na partnerskim osnovama radi kreiranja najboljih rješenja.

Na sastanku predstavnika resornog ministarstva sa vršiocem dužnosti generalnog direktora "Elektroprivrede Republike Srpske" Lukom Petrovićem u Banjaluci istaknuto da će cijene električne energije u Republici Srpskoj i u slučaju tražene korekcije ostati značajno niže nego u okruženju - Federaciji BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj. 

Korekcija cijena potrebna je zbog neophodnosti većih ulaganja u postojeće proizvodne objekte i radi pokretanja investicione izgradnje novih elektrana, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske. 

Predstavnici "Elektroprivrede Republike Srpske" detaljno su predstavili razloge, kao i strukturu troškova unutar predloženih korekcija cijena, nakon čega je otvorena diskusija. 

Predstavnici poslovne zajednice su naglasili da ovo povećanje nije uračunato u cijenu njihovih proizvoda za 2019. godinu, te da će ono prouzrokovati smanjenje rentabilnosti i povećati troškove poslovanja. 

Zaključeno je da će resorno ministarstvo o ovom pitanju sačiniti posebnu informaciju i upoznati Vladu Republike Srpske, a ono što je moguće učiniti je da se aktivnosti "Elektroprivrede Republike Srpske" sprovode u više faza, vodeći računa da se privreda ne izlaže novom povećanju troškova. 

Sastanak je organizovalo Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske, a na zahtjev Privredne komore Srpske.

Tagovi:
  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.