Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Srbi u Oružanim snagama posvećeni interesima Srpske

  • 13.01.2020. 15:08

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Srbi pripadnici Oružanih snaga BiH moraju da se bez oklijevanja i u svakom trenutku vode interesima srpskog naroda, ne nanoseći štetu drugim narodima.

"Uvjeren sam da su oni veoma posvećeni zaštiti srpskih nacionalnih i interesa Srpske. Mi ćemo, s druge strane, raditi na tome da poboljšamo materijalni položaj pripadnika Oružanih snaga u skladu sa mogućnostima", rekao je Dodik novinarima nakon prijema u kasarni "Kozara", koji je povodom pravoslavnog Božića organizovala Komanda Šeste pješadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH.

Dodik je rekao da će glavne političke odluke Narodne skupštine, koje se odnose i na postupanje u Oružanim snagama i u zajedničkim institucijama, biti obaveza svih predstavnika Srpske na nivou vlasti BiH.

"Pa i za mene i svakoga ko je u zajedničkim institucijama u ime Srpske i ko je izabran voljom srpskog naroda", rekao je Dodik i naveo da je svako suprotno i pojedinačno postupanje štetno i upereno protiv Srpske, te akt izdaje.

Dodik je istakao da je važno da Srbi u Oružanim snagama budu okupljeni i obilježavaju svoje nacionalne i vjerske praznike.

"Ovo su praznični dani posvećeni miru i važno je da se u okviru Oružanih snaga promoviše mir kao najbitnija vrijednost. Naša politika je politika mira, stabilnosti i saradnje, kao i obaveza koje Oružane snage imaju u skladu sa dokumentima koje donosi Predsjedništvo BiH", rekao je Dodik.

On je čestitao građanima pravoslavnu Novu godinu, uz želju da ih prati mir, zdravlje i porodična sreća.

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić rekao je da srpski predstavnici u Ministarstvu trebaju da budu složni, opravdaju povjerenje institucija Srpske i štite interese Republike i Srba, ali ne nauštrb interesa drugih naroda.

"Svi naši pripadnici Oružanih snaga će sa moje strane imati podršku", rekao je Okolić.

On je istakao da je važno da se ne zaboravi na prošlost i da se gleda u ljepšu budućnost, navodeći da se slavljenjem Božića svima upućuju želje za mirom i ljubavlju među ljudima.

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije čestitao je Božić pripadnicima Oružanih snaga BiH iz Srpske uz pozdrav - "Mir Božiji, Hristos se rodi".

On je svima poželio mir i da bude dobra volja među ljudima. 

Tagovi: