Episkop Jefrem: Srpski narod treba da bude ponosan jer ima Srpsku

  • 09.01.2021. 12:31

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem poručio je da srpski narod danas treba da bude ponosan i radostan, jer ima svoju otadžbinu – Republiku Srpsku.

- Srpski narod osjeća taj ponos i tu radost, jer danas imamo svoju Republiku Srpsku. Obavezni smo da iskazujemo svoju ljubav prema svojoj otadžbini kroz patriotizam, odnosno ljubav prema svojoj zemlji - istakao je vladika Jefrem u besjedi u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Vladika Jefrem je rekao da je danas krsna slava Republike Srpske, Sveti arhiđakon Stefan, koji je prvi među mučenicima stradao za Hrista za istinu i pravdu.

- Teško da bi se mogao izabrati bolji nebeski zaštitnik Republike Srpske nego što je Sveti arhiđakon Stefan, koji je propovijedao istinu, stradao radi istine i na kraju pobijedio - naglasio je episkop Jefrem.

Vladika Jefrem je rekao da treba Republiku Srpsku treba graditi, voljeti i poštovati srpski narod, ali i druge narode koji ovdje žive.

- Neka blagoslov Božiji bude sa svima nama, sa našim narodom i sa onima kojima je Bog i narod povjerio da u ovom momentu vode Republiku Srpsku - od najnižeg do najvišeg nivoa vlasti - istakao je vladika Jefrem.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviodžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?