Radovan Višković

Imamo informaciju da se na graničnim prelazima u FBiH ne izdaju rješenja o samoizolaciji

  • 30.03.2020. 16:44

Premijer Republike Srpske, Radovan Višković, poručio je danas nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije da se na pojedinim graničnim prelazima u Federaciji BiH ne poštuju ranije dogovorene mjere o izdavanju rješenja o izolaciji i samoizolaciji zbog čega se pravi problem u Republici Srpskoj.

"Cijeneći da se ne poštuje dogovor koji je postignut na zajedničkom sastanku vlade FBiH i Savjeta ministara da sanitarni inspektori na graničnim prelazim izdaju rješenja o izolaciji i samoizolaciji, imamo slučajeva na određenim graničnim prelazima u Federaciji da se ne izdaju ta rješenja nego se samo ljudima usmeno kaže da se jave svojim domovima zdravlja", kaže Višković.

"Dobio sam informacije da na graničnim prelazima Izačić i drugim prelazima u Trebinju, ne izdaju se od strane inspektorata FBiH ta rješenja i onda se pravi pometnja u samoj Republici Srpskoj vezano za smještaj lica u karantine i dalje provođenje svih mjera", poručuje premijer.

Višković kaže da će u toku dana pripremiti pismo koje će potpisati i uputiti premijeru Federacije BiH da se ova odluka ispoštuje kako je ranije dogovoreno.