Portparol SNSD-a

Kovačević: Srpska na pravom putu

  • 18.02.2020. 15:47

Sarajevska jadikovka i pozivi u pomoć da stranci izvršavaju njihov nacionalni projekat i da im stvore nacionalnu bošnjačku državu na pravnom nasilju i negiranju prava srpskog i hrvatskog naroda samo još više potvrđuje da je Srpska na pravom putu, rekao je danas u Banjaluci portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naveo da je ovo potvrda i da su na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske jedinstvom svih strana povučeni pravi potezi.

- Mi smo juče zvanično napustili njihov put bez povratka koji su nam namijenili i koji bi sigurno završio nestankom Republike Srpske. Od juče smo na svom putu, koji otvara dvije opcije. Prva je dijalog entiteta i konstitutivnih naroda u BiH i povratak na jedini model u BiH na koji su svi dali pristanak, a to je Dejtonski mirovni sporazum, dok je druga opcija nestanak BiH - rekao je Kovačević.

On je istakao da predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ništa ne razumije, jer Republika Srpska ne traži ustupke.

- Republika Srpska traži uvažavanje njene ustavne pozicije i otvaranje dijaloga konstitutivnih naroda, odnosno onih koji nose suverenitet u BiH. Komšić tu nema šta da traži - rekao je Kovačević.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?