Kolegijum Narodne skupštine Srpske

Nastavak druge redovne sjednice 5. marta

  • 22.02.2019. 12:52

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za 5. mart nastavak druge redovne sjednice republičkog parlamenta na kojoj će biti razmatran izvještaj o radu Fiskalnog savjeta Republike Srpske od 11. avgusta 2017. do 31. decembra 2017. godine.

Poslanici će u nastavku te sjednice, koji je zakazan za 10.00 časova, razmatrati Plan rada Fiskalnog savjeta Republike Srpske sa finansijskim planom za ovu godinu. 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da će, nakon što bude završena druga redovna sjednica, početi treća na kojoj bi trebalo da bude razmatran Prijedlog programa rada republičkog parlamenta za ovu godinu. 

"Kada je riječ o Prijedlogu programa rada Narodne skupštine, pripremljeno je više od 90 zakonskih rješenja i više od 50 tematskih cjelina. Na trećoj sjednici bi trebalo da bude razmatran Prijedlog zakona o gradu Gradiška, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske", rekao je novinarima Čubrilović, nakon sjednice Kolegijuma. 

On je naveo da bi trebalo da bude razmatran i Nacrt zakona o likvidacionom postupku. 

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić ocijenio je da u predloženom dnevnom redu "nema ništa značajno", ako se uzmu u obzir obećanja premijera Srpske Radovana Viškovića da će u prvih 100 dana rada Vlade biti smanjeni porezi u privredi i utvrđeni neki od značajnih zakona. 

On tvrdi da je Pravilnik o podsticaju u poljoprivredi katastrofalan i da se njime ne rješava situacija u ovoj oblasti. 

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.