Ekonomski analitičar

Pepić: Republika Srpska pokazala sposobnost da emituje obveznice na Londonskoj berzi

  • 20.04.2021. 20:23

Republika Srpska uspješno je plasirala obveznice u iznosu od 300 miliona KM na Londonskoj berzi. S tim se slaže i Siniša Pepić ekonomski analitičar iz Banjaluke koji je i predavač na "Apsley business school Londonu".

"Ovo pokazuje sposonost Republike Srspke da emituvije obveznice na Londonskoj berzi i odgovornost Vlade u smislu da će kroz restrukturisanje dijela obaveza rasteretiti pritisak na budžet koji je pojačan izazovima vezanim za pandemiju virus korona i njen uticaj na privredne aktivnosti", rekao je za ATV Siniša Pepić, ekonomski analitičar. 

Kaže da će se ekonomskim oporavkom koji se očekuje u drugoj polovini ove godine, povećati budžetski prihodi po osnovu PDV-a, izvorni prihodi uopšte, a jako je važno da u tu fazu uđemo što stabilniji.

"Upravo sredstva iz ove emisije obveznica trebalo bi to da omoguće", naveo je Pepić. 

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)