Nastavak sjednice Narodne skupštine

Poslanici o rezervnom sastavu policije

  • 18.04.2019. 07:46

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske nastavili su raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima kojim se utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je juče da se Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije. 

Obraćajući se poslanicima, Lukač je istakao da je propisano da će policija rezervnog sastava imati ista ovlaštenja kao i redovna policija u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, kako bi bio postignut maksimalni nivo sigurnosti lica i imovine, naročito u periodu kada se očekuje povećanje intenziteta migrantske krize. 

Poslanici Narodne skupštine razmatraće i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru. 

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti. 

O apsolviranim tačkama dnevnog reda poslanici bi trebalo da se izjašnjavaju sutra u poslijepodnevnim časovima. 

Sjednica Narodne skupštine biće nastavljena u 10.00 časova.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program