Ministarstvo finansija

Potpuna onlajn kontrola

  • 25.09.2019. 15:30

Novim Zakonom o igrama na sreću predviđena je potpuna onlajn kontrola posredstvom računarskih sistema koji će morati da imaju tehničke specifikacije koje omogućavaju Ministarstvu finansija potpuni uvid u sve aspekte priređivanja igara na sreću.

"U skladu sa propisanim, izvršena je procedura izbora tri laboratorije ovlaštene za izdavanje sertifikata o usklađenosti sa tehničkim uslovima koji su utvrđeni propisima", saopšteno je iz resornog ministarstva nakon sastanka, koji je održan u Banjaluci, a na kojem su priređivači igara na sreću upoznati o procedurama koje bi trebalo da izvrše u skladu sa Zakonom o igrama na sreću.

U saopštenju je navedeno da se ovim aktom uvodi međunarodni standard odgovornog priređivanja igara na sreću, a dio prihoda od igara na sreću biće usmjeren na pronatalitetnu politiku.

"Propisano je ograničenje reklamiranja, kao obaveza u okviru reklama upućivanja na mjesta na kojima igrači mogu dobiti besplatnu psihološku pomoć ili upozorenja o štetnosti kockanja", navedeno je u saopštenju.

Iz resornog ministarstva ukazuju da ovaj, kao i prethodni zakon, sadrži vrlo jasne zabrane igranja maloljetnicima i jasna uputstva u postupanju u skladu sa propisima o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Sastanku su, uz priređivače igara na sreću, prisustvovali i direktor Republičke uprave za igre na sreću Aleksandar Došić sa saradnicima i predstavnici Privredne komore Republike Srpske.

  • 21:15 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Aviondžije

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:30 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:55 Noćni program

    Noćni program