Direktor RUGIPP

Predragović: Pripremljen tekst zakona o eksproprijaciji

  • 11.12.2019. 12:30

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Bosiljka Predragović rekla je da je Uprava već pripremila tekst zakona o eksproprijaciji, kao leks specijalis, koji će se naći u Narodnoj skupštini nakon što je danas usvojen plan parcelacije u vezi sa auto-putem i gasovodom dionice Brčko-Bijeljina-Rača.

"Pripremili smo i 17 timova inženjera geodezije i geometara koji će odraditi pripremne radnje u vezi sa eksproprijacijom kada leks specijalis stupi na snagu, da bi timovi pravnika i geodeta ušli u postupak eksproprijacije. Potpuno smo spremni i koordinisani sa Vladom Republike Srpske", rekla je Predragovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je navela da za eksproprijaciju postoji 1.287 predmeta, odnosno 1.287 parcela sa 1.000 posjednika, za šta je potrebno angažovati 11 timova, a RUGIPP ih je, za sada, odredio sedam, jer nema dovoljno pravnika.

"Ne zavisi sve od RUGIPP-a. U ovim postupcima ima mnogo vještačenja, a malo je vještaka, koji često kasne sa mišljenjima, što koči i naš posao", pojasnila je Predragovićeva i dodala da su i odluke Vrhovnog suda dodatno odužile postupak.

Ona je ocijenila da bi sve trebalo ići planiranom dinamikom, jer se Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove dobro pripremila.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je odluku o usvajanju dijela plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i odluku o izradi plana parcelacije za auto-put Banjaluka-Prijedor po skraćenom postupku.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program