Marko Mikeš

Reagovanje na vijest objavljenu na Portalu ATV-a

  • 08.10.2018. 20:56

Advokat Solomona Sumanta Samuela iz Banjaluke obratio se Alternativnoj televiziji navodeći da su na najgrublji način povrijeđena ljudska prava i dostojanstvo njegovog klijenta te traži da bude objavljen demant i izvinjenje njegovom klijentu.

Advokat Marko Mikeš, u dopisu ATV-u navodi da je njegovom klijentu, ali i njegovoj porodici nanesena enormna i nemjerljiva nematerijalna šteta objavom teksta na portalu ATV-a. Mikeš navodi da je u slučaju objavljivanja teksta i pod nazivom "Poznati identitet jednog od stručnjaka za obojene revolucije" došlo do klevete te da za tvrdnje ATV-a nije pružen ni jedan materijalni dokaz.

ATV je objavila tekst u kojem iz izvora bliskih jednoj obvještajnoj službi u regionu, navodi da je otkriven identitet jednog od 40 stručnjaka za "obojene revolucije". ATV je navela da se radi o licu indijskog porijekla, a koji je u BiH došao iz jedne susjedne zemlje početkom godine. 

Tekst smo zasnovali na saznanjima od kredibilnih izvora, a uvažavajući osnovne novinarske principe prema kojima smo smatrali da prikupljena saznanja zaslužuju da budu objavljena. 

Ovim tekstom se izvinjavmo Solomonu Sumitu Samuleu ukoliko se prepoznao, jer ATV u tekstu, želeći da zaštiti indidet, navela incijale lica, a u ovom tekstu objavljujemo ime lica za koje advokat tvrdi da se prepoznalo u tekstu.

 

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.