Marko Mikeš

Reagovanje na vijest objavljenu na Portalu ATV-a

  • 08.10.2018. 20:56

Advokat Solomona Sumanta Samuela iz Banjaluke obratio se Alternativnoj televiziji navodeći da su na najgrublji način povrijeđena ljudska prava i dostojanstvo njegovog klijenta te traži da bude objavljen demant i izvinjenje njegovom klijentu.

Advokat Marko Mikeš, u dopisu ATV-u navodi da je njegovom klijentu, ali i njegovoj porodici nanesena enormna i nemjerljiva nematerijalna šteta objavom teksta na portalu ATV-a. Mikeš navodi da je u slučaju objavljivanja teksta i pod nazivom "Poznati identitet jednog od stručnjaka za obojene revolucije" došlo do klevete te da za tvrdnje ATV-a nije pružen ni jedan materijalni dokaz.

ATV je objavila tekst u kojem iz izvora bliskih jednoj obvještajnoj službi u regionu, navodi da je otkriven identitet jednog od 40 stručnjaka za "obojene revolucije". ATV je navela da se radi o licu indijskog porijekla, a koji je u BiH došao iz jedne susjedne zemlje početkom godine. 

Tekst smo zasnovali na saznanjima od kredibilnih izvora, a uvažavajući osnovne novinarske principe prema kojima smo smatrali da prikupljena saznanja zaslužuju da budu objavljena. 

Ovim tekstom se izvinjavmo Solomonu Sumitu Samuleu ukoliko se prepoznao, jer ATV u tekstu, želeći da zaštiti indidet, navela incijale lica, a u ovom tekstu objavljujemo ime lica za koje advokat tvrdi da se prepoznalo u tekstu.

 

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.