Pravda ne smije biti selektivna

Šešić: Munira Subašić treba da pogleda šta su radili Naser Orić i njegovi vojnici

  • 10.07.2018. 15:55

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić naglasio je da pravda ne smije biti selektivna, a da predsjednik Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić treba da pogleda šta su radili Naser Orić i njegovi vojnici kojima se sudi pred Sudom BiH, i da prihvati i srpske žrtve kao što je prihvatila bošnjačke.

Šešić je naveo da će, u suprotnom, Munira Subašić biti samo dio političke mašinerije čiji se mehanizam vrti unazad i koji se podmazuje mržnjom. 

Prema njegovim riječima, SDS još jednom poziva sudove da svoj posao rade objektivno i profesionalno i da pečat na njihove presude ne stavljaju stranački funkcioneri, već pravda koja nema ni ime ni prezime. 

On je u pisanoj izjavi istakao da SDS žali za svim žrtvama rata i da poziva sva udruženja građana, pa makar na njihovom čelu stajala i Subašićeva, da se uzdrže od izjava u kojima se određuje ko je ratni zločinac, a ko je heroj. 

"Potpaljivanje naroda tokom jula jedini je posao Munire Subašić koja godinama provocira i na čelo srpskog naroda lijepi genocidnu etiketu. Munira Subašić zlobne optužbe ispaljuje bez imalo odgovornosti pred istorijom i pred budućnosti", dodao je Šešić. 

Predsjednik Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić predala je u Srebrenici njemačkom tužiocu spisak sa 22.000 imena pripadnika Vojske Srpske koje dovodi u vezu sa dešavanjima u ovom gradu u julu 1995. godine. 

Od njega je zatražila da, kako je navela, provjeri sve one koji su u NJemačkoj, te da budu privedeni i odgovaraju u ovoj zemlji, dodajući da je ovaj spisak napravila Vlada Republike Srpske 2005. godine.