Pravda ne smije biti selektivna

Šešić: Munira Subašić treba da pogleda šta su radili Naser Orić i njegovi vojnici

  • 10.07.2018. 15:55

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić naglasio je da pravda ne smije biti selektivna, a da predsjednik Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić treba da pogleda šta su radili Naser Orić i njegovi vojnici kojima se sudi pred Sudom BiH, i da prihvati i srpske žrtve kao što je prihvatila bošnjačke.

Šešić je naveo da će, u suprotnom, Munira Subašić biti samo dio političke mašinerije čiji se mehanizam vrti unazad i koji se podmazuje mržnjom. 

Prema njegovim riječima, SDS još jednom poziva sudove da svoj posao rade objektivno i profesionalno i da pečat na njihove presude ne stavljaju stranački funkcioneri, već pravda koja nema ni ime ni prezime. 

On je u pisanoj izjavi istakao da SDS žali za svim žrtvama rata i da poziva sva udruženja građana, pa makar na njihovom čelu stajala i Subašićeva, da se uzdrže od izjava u kojima se određuje ko je ratni zločinac, a ko je heroj. 

"Potpaljivanje naroda tokom jula jedini je posao Munire Subašić koja godinama provocira i na čelo srpskog naroda lijepi genocidnu etiketu. Munira Subašić zlobne optužbe ispaljuje bez imalo odgovornosti pred istorijom i pred budućnosti", dodao je Šešić. 

Predsjednik Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić predala je u Srebrenici njemačkom tužiocu spisak sa 22.000 imena pripadnika Vojske Srpske koje dovodi u vezu sa dešavanjima u ovom gradu u julu 1995. godine. 

Od njega je zatražila da, kako je navela, provjeri sve one koji su u NJemačkoj, te da budu privedeni i odgovaraju u ovoj zemlji, dodajući da je ovaj spisak napravila Vlada Republike Srpske 2005. godine. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм