Republika Srpska

Virusom zaraženo 283 osobe, preminulo 18 oboljelih

  • 09.03.2021. 11:07

U posljednja 24 časa, u Srpskoj je testirano 984 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 283 građana, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS. Preminulo je, nažalost, 18 ljudi koji su bili pozitivni na koronu.

Radi se o 131 muškoj i 152 ženske novoboljele osobe, od kojih je 34 mlađe, 173 srednje i 76 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 113 osoba je iz Banjaluke, 32 iz Bijeljine, 29 iz Trebinja, 15 iz Gradiške, 14 iz Prijedora, 11 iz Laktaša, osam iz Zvornika, sedam iz Rogatice, šest iz Višegrada, po pet iz Berkovića, Istočne Ilidže i Čelinca, po četiri iz Gacka i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Kozarske Dubice, Novog Goražda i Foče, po dvije iz Dervente, Kalinovika, LJubinja i Srpca i po jedna iz Vlasenice, Doboja, Donjeg Žabara, Kotor Varoša, Lopara, Milića, Čajniča i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Banja Luke (tri osobe), Zvornika (dvije osobe), Bijeljine, Gradiške, Prnjavora, Višegrada, Gacka, Trebinja, Foče, Pala, Istočne Ilidže, Sokoca, Doboja, Teslića i Srebrenice.

 Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 45.075 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.315 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.