Rajko Vasić

Vukota Govedarica izvrgava ruglu sebe i svoje birače

  • 15.10.2018. 09:46

Politički analitičar Rajko Vasić smatra da nepriznavanjem izbornih rezultata kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica izvrgava ruglu sebe, svoje birače, sistem glasanja i parlamentarnu demokratiju u Srpskoj.

Vasić je konstatovao da su Govedaricu i kandidata Saveza za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića strani mentori ubijedili da će pobijediti. 

"Vukota Govedarica je izgleda baš bio ubijeđen da će pobijediti i sada nakon nekog šoka ide okolo i nosi zastavu 'ja sam predsjednik'. Objašnjenje može da bude u tome što je on nekapacitiran za dužnosti koje je dobio - predsjednika SDS-a i kandidata za predsjednika Srpske", rekao je Vasić. 

On je poručio da su izbori bili regularni i demokratski, te da sada nema smisla osporavati rezultate koji su prognozirani i prije izborne kampanje. 

Najave pojedinih opozicionih političara da neće prihvatiti poslaničke mandate, Vasić je ocijenio kao nastavak devastacije Narodne skupštine Republike Srpske i parlamentarne demokratije, što su pokazali kada su blokirali rad Narodne skupštine. 

On je rekao za RTRS da PDP i SDS pokušavaju da nametnu neki drugi sistem u Republici Srpskoj, osim parlamentarizma, ali da im za to nedostaje podrška birača. 

Komentarišući Ivanićevu izjavu da su za njegovog protivkandidata Milorada Dodika glasali birači u seoskim područjima, Vasić je rekao da Ivanić ponižava i dijeli birače i pravi segregaciju koja je nerazumljiva i nije faktička. 

"Podjela birača po bilo kojem osnovu je nedopustiva, to je potcjenjivanje birača i ljudi koji o politici i vrijednosti Mladena Ivanića i svih nas znaju mnogo više nego što mislimo", naglasio je Vasić. 

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program