Na osnovu istraživanja u Italiji

Aleksić: Možemo tačno da utvrdimo prisustvo uranijuma u tijelu čovjeka

  • Izvor: RTRS
  • 17.11.2023. 09:46

Na osnovu istraživanja u Italiji možemo tačno da utvrdimo prisustvo uranijuma u tijelu čovjeka, rekao je advokat Srđan Aleksić iz Srbije.

Aleksić priprema tužbe protiv NATO-a zbog nezakonite upotrebe osiromašenog uranijuma tokom bombardovanja Republike Srpske (1995.) i Srbije (1999. godine).

"Potrebna je medicinska dokumentacija. Ona se čuva za sve one koji su preminuli ili imaju kancer do 50 godina. To pravo ne može niko da nam ospori, jer pravo svakoga građanina jeste da čuva svoje zdravlje“, naglasio je Aleksić.

Bahata omladina na ulicama BiH

Bahata omladina na ulicama BiH

Aleksić ističe da su posljedice osiromašenog uranijuma u Srbiji i Republici Srpskoj ostavljene na vječnost.

"To znači da je NATO osiromašenim uranijumom zagadio našu životnu sredinu. Posljedica osiromašenog uraniujuma je pojava više kancera kod jednog čovjeka, ali i sterilitet“, rekao je Aleksić.

Tužba se još uvijek priprema, a javlja se sve više ljudi iz Srbije, ali i Republike Srpske.

"Pogotovo sa Kosova i Metohije, gdje imamo epidemiju kancera, radijacija je tamo 100 puta veća od dozvoljene. Građani Republike Srpske i Srbije zaslužuju ista prava kao i građani Italije“, naglasio je Aleksić.

Policajac donirao krv čak 24 puta

Policajac donirao krv čak 24 puta


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.