Lider NPS

Banjac: Sretenje - simbol nacionalne svijesti i ponosa

  • Izvor: ATV
  • 15.02.2024. 09:42

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac čestitao je danas Dan državnosti Srbije svim Srbima, ističući da je Sretenje simbol srpske nacionalne svijesti i ponosa, dan sjećanja na velike istorijske događaje i dan kada se odaje počast hrabrim pojedincima koji su dali doprinos formiranju moderne Srbije.

Banjac je podsjetio da je na Sretenje, prije više od dva vijeka, donesena Sretenjska ustavna odredba koja je označila početak modernizacije Srbije i ozvaničila njenu samostalnost.

"To je bio ključni korak ka ostvarenju naših nacionalnih težnji i izgradnji države Srbije kakvu danas poznajemo. Ponosni smo na naše pretke koji su hrabro stali u odbranu naše slobode i nezavisnosti, čuvajući svoj identitet i vjeru u teškim vremenima", naveo je Banjac.

On je istakao da je NPS posvećena tome da doprinese napretku saradnje bratskih država, Srbije i Republike Srpske.

Banjac je naglasio da se srpski narod mora ugledati na vrijednosti koje su im prenijeli preci - poštovanje tradicije, hrabrost u suočavanju sa izazovima i solidarnost u teškim vremenima.

"Neka nam Sretenje Gospodnje bude prilika da se sjetimo koliko smo snažni kada smo jedinstveni i da se podsjetimo važnosti očuvanja našeg identiteta, vjere i tradicije", poručio je lider NPS-a.

Čestitku povodom Dana državnosti Srbije Banjac je uputio u svoje i u ime Narodne partije Srpske predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

Pratite nas i putem Vibera