Лидер НПС

Бањац: Сретење - симбол националне свијести и поноса

  • Извор: АТВ
  • 15.02.2024. 09:42

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац честитао је данас Дан државности Србије свим Србима, истичући да је Сретење симбол српске националне свијести и поноса, дан сјећања на велике историјске догађаје и дан када се одаје почаст храбрим појединцима који су дали допринос формирању модерне Србије.

Бањац је подсјетио да је на Сретење, прије више од два вијека, донесена Сретењска уставна одредба која је означила почетак модернизације Србије и озваничила њену самосталност.

"То је био кључни корак ка остварењу наших националних тежњи и изградњи државе Србије какву данас познајемо. Поносни смо на наше претке који су храбро стали у одбрану наше слободе и независности, чувајући свој идентитет и вјеру у тешким временима", навео је Бањац.

Он је истакао да је НПС посвећена томе да допринесе напретку сарадње братских држава, Србије и Републике Српске.

Бањац је нагласио да се српски народ мора угледати на вриједности које су им пренијели преци - поштовање традиције, храброст у суочавању са изазовима и солидарност у тешким временима.

"Нека нам Сретење Господње буде прилика да се сјетимо колико смо снажни када смо јединствени и да се подсјетимо важности очувања нашег идентитета, вјере и традиције", поручио је лидер НПС-а.

Честитку поводом Дана државности Србије Бањац је упутио у своје и у име Народне партије Српске предсједнику Србије Александру Вучићу и министру спољних послова Ивици Дачићу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.