Tužilaštvo

Belivuk i saradnici saslušani po zamolnici Crne Gore zbog dva ubistva i otmice

  • Izvor: SRNA
  • 01.12.2021. 17:27

Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković saslušani su danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal Srbije po zamolnici crnogorskog tužilaštva zbog dva ubistva i jedne otmice, odbacivši sve optužbe koje se im se stavljaju na teret.

Belivuk i dvojica bliskih saradnika dovezeni su iz Okružnog zatvora u Beogradu na saslušanje koje su obavili specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović.

Crnogorski mediji su prenijeli da su Belivuk, Miljković i Janković, prema do sada prikupljenim dokazima, u Spužu ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i da su oteli Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Vjeruje se da je Radulović ubijen u decembru 2020. godine, i to poslije dvomjesečnog mučenja, tokom kojeg su, prema pisanju crnogorskih medija, Belivuk i saradnici od njega izvukli sve informacije o djelovanju škaljarskog klana, kojem je on navodno pripadao.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore sumnja da su Belivuk i Miljković ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole organa te zemlje i da su se na isti način vratili u Srbiju pošto su izvršili krivična djela koja im se stvaljaju na teret.

Međutim, oni su negirali sve optužbe, tvrdeći da u vrijeme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore, što je beogradskim medijima potvrdio i njihov advokat Dejan Lazarević.

Belivuka, Miljkovića i Jankovića u zgradu Specijalnog suda, gdje se nalazi i sjedište Tužilaštva za organizovani kriminal, priveli su pripadnici sudske straže, uz jaku pratnju policije i žandarmerije, iz Okružnog zatvora u Beogradu.

Na isti način su vraćeni u Okružni zatvor, gdje se nalaze od februara, kada su uhapšeni za pet ubistava i niz drugih krivičnih djela.

Optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i 28 pripadnika njihove kriminalne grupe za krivična djela u Srbiji nedavno je postala pravosnažna, pa se uskoro očekuje početak suđenja.