Tužilaštvo

Belivuk i saradnici saslušani po zamolnici Crne Gore zbog dva ubistva i otmice

  • Извор: СРНА
  • 01.12.2021. 17:27

Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković saslušani su danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal Srbije po zamolnici crnogorskog tužilaštva zbog dva ubistva i jedne otmice, odbacivši sve optužbe koje se im se stavljaju na teret.

Belivuk i dvojica bliskih saradnika dovezeni su iz Okružnog zatvora u Beogradu na saslušanje koje su obavili specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović.

Crnogorski mediji su prenijeli da su Belivuk, Miljković i Janković, prema do sada prikupljenim dokazima, u Spužu ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i da su oteli Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Vjeruje se da je Radulović ubijen u decembru 2020. godine, i to poslije dvomjesečnog mučenja, tokom kojeg su, prema pisanju crnogorskih medija, Belivuk i saradnici od njega izvukli sve informacije o djelovanju škaljarskog klana, kojem je on navodno pripadao.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore sumnja da su Belivuk i Miljković ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole organa te zemlje i da su se na isti način vratili u Srbiju pošto su izvršili krivična djela koja im se stvaljaju na teret.

Međutim, oni su negirali sve optužbe, tvrdeći da u vrijeme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore, što je beogradskim medijima potvrdio i njihov advokat Dejan Lazarević.

Belivuka, Miljkovića i Jankovića u zgradu Specijalnog suda, gdje se nalazi i sjedište Tužilaštva za organizovani kriminal, priveli su pripadnici sudske straže, uz jaku pratnju policije i žandarmerije, iz Okružnog zatvora u Beogradu.

Na isti način su vraćeni u Okružni zatvor, gdje se nalaze od februara, kada su uhapšeni za pet ubistava i niz drugih krivičnih djela.

Optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i 28 pripadnika njihove kriminalne grupe za krivična djela u Srbiji nedavno je postala pravosnažna, pa se uskoro očekuje početak suđenja.


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм