Ruski ambasador u Srbiji

Bocan-Harčenko: Nema šanse da Rusija dozvoli prijem tzv. Kosova u UN

  • Izvor: Sputnjik
  • 27.06.2023. 20:09

Rusija neće dozvoliti da se tzv. Kosovo pridruži Ujedinjenim nacijama, tako da nema šanse da se ovaj cilj ostvari, izjavio je danas ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

''Naravno, Rusija neće dozvoliti prijem Kosova u UN, što je, u stvari, ključni cilj Zapada, Prištine i njenih zapadnih sponzora. Imajući u vidu stav Rusije o nepriznavanju Kosova, naše prihvatanje Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija i našu podršku Beogradu, ovaj cilj je apsolutno nedostižan“, rekao je on na sastanku međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“, prenose ruski mediji.

Sutra Vidovdan, dan sjećanja na kosovsko stradanje

Sutra Vidovdan, dan sjećanja na kosovsko stradanje

On je, međutim, primijetio da je usred antiruskih sankcija Zapad uspio da promoviše „proceduru prijema Kosova u Savjet Evrope“. Prema riječima ruskog diplomate, to bi bilo nemoguće u periodu kada je Rusija bila članica te organizacije.

„Sada su to uradili. Procedura je u toku. U principu, treba pretpostaviti da će Kosovo postati član Evropskog savjeta i Zapad će to smatrati svojevrsnim iskorakom u procesu međunarodnog priznanja Kosova ili formalizacije ovog priznanja i njegovog naknadnog prijema u međunarodne organizacije“, rekao je on.

Srpski odbojkaši odbili da igraju protiv tzv. Kosova

Srpski odbojkaši odbili da igraju protiv tzv. Kosova

Bocan-Harčenko je ranije naveo da podrška Komiteta ministara Savjeta Evrope aplikaciji za članstvo Kosova otkriva degradaciju te organizacije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.