Ruski ambasador u Srbiji

Bocan-Harčenko: Nema šanse da Rusija dozvoli prijem tzv. Kosova u UN

  • Извор: Sputnjik
  • 27.06.2023. 20:09

Rusija neće dozvoliti da se tzv. Kosovo pridruži Ujedinjenim nacijama, tako da nema šanse da se ovaj cilj ostvari, izjavio je danas ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

''Naravno, Rusija neće dozvoliti prijem Kosova u UN, što je, u stvari, ključni cilj Zapada, Prištine i njenih zapadnih sponzora. Imajući u vidu stav Rusije o nepriznavanju Kosova, naše prihvatanje Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija i našu podršku Beogradu, ovaj cilj je apsolutno nedostižan“, rekao je on na sastanku međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“, prenose ruski mediji.

Sutra Vidovdan, dan sjećanja na kosovsko stradanje

Sutra Vidovdan, dan sjećanja na kosovsko stradanje

On je, međutim, primijetio da je usred antiruskih sankcija Zapad uspio da promoviše „proceduru prijema Kosova u Savjet Evrope“. Prema riječima ruskog diplomate, to bi bilo nemoguće u periodu kada je Rusija bila članica te organizacije.

„Sada su to uradili. Procedura je u toku. U principu, treba pretpostaviti da će Kosovo postati član Evropskog savjeta i Zapad će to smatrati svojevrsnim iskorakom u procesu međunarodnog priznanja Kosova ili formalizacije ovog priznanja i njegovog naknadnog prijema u međunarodne organizacije“, rekao je on.

Srpski odbojkaši odbili da igraju protiv tzv. Kosova

Srpski odbojkaši odbili da igraju protiv tzv. Kosova

Bocan-Harčenko je ranije naveo da podrška Komiteta ministara Savjeta Evrope aplikaciji za članstvo Kosova otkriva degradaciju te organizacije.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм