Predsjednica Skupštine Srbije

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici - nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu

  • Izvor: Tanjug
  • 24.04.2024. 12:42

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savjet Еvrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome dio opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsjednika Aleksandra Vučića.

- To neće oslabiti Vučića, jer narod vidi koliko se on bori. Vi mislite da će ako to nasilno proguraju, da šteti Vučiću, a neće. To što je radost dijela opozicije, to govori o njima, da ih ne zanima nacionalni interes i pravda - rekla je Brnabić gostujući na TV Pink.

Ona je rekla da je rezolucija o genocidu u Srebrenici nametanje najteže moralne, političke i pravne kvalifikacije za Srbiju i srpski narod, koje će nas da prati generacijama. Predsjednik Skupštine Srbije poručila je da će Srbija apelovati da joj se priključe sve slobodarske zemlje u borbi protiv nametanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Brnabićeva je navela da se ta tema stavlja na dnevni red Generalne skupštine UN, iako je to par ekselans i isključivo tema za Savjet bezbjednosti UN, te istakla da se Srbija bori ne samo za svoje nacionalne interese, nego za pravdu, istinu i pravo.

- Dosta je da veliki i silni nameću u UN agendu suprotno proceduri i same BiH, Dejtonskom sporazumu, Ustavu BiH, bez konsultacija u Predsjedništvu BiH, bez ikakvih konsultacija u regionu - rekla je Brnabićeva za TV Pink.

- Kakav god da je ishod, cijeniće se borba i hrabrost koju je Aleksandar Vučić ponovo pokazao - rekla je Brnabić.

Podsjetila je da je Vučić poručio pomoćniku sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsu O'Brajanu da će se Srbija boriti i da misli da ono što Amerika radi nije fer, zbog čega će se "mala Srbija javno suprotstaviti i apelovati na sve slobodarske zemlje da se priključe.

Podsjetila je da je tema genocida u Srebrenici bez konsultacija stavljena na dnevni red Generalne skupštine UN, iako je to tema isključivo za Savjet bezbjednosti.

- I vi mislite da će to, ako to nasilno proguraju, da našteti Aleksandru Vučiću? Ne. Svi će cijeniti njegovu borbu i cijeniće ga još više, i ne samo u Srbiji, nego u svim slobodarskim zemljama širom svijeta. Ali to što je radost dela opozicije, to govori o njima, da njih ne zanima nacionalni interes, ni interes našeg naroda, ni pravda, ni Povelja UN - rekla je Brnabić.

Govoreći o nastupu šefice delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Еvrope (PSSЕ) Biljane Pantić Pilje kada se u PSSЕ glasalo o preporuci da se tzv. Kosovo primi u Savjet Еvrope, Brnabić je istakla da se Pilja borila maestralno i da nije ustuknula nijedan milimetar.

- Svako je mogao da bude ponosan na nastup Aleksandra Vučića u UN i Biljane Pantić Pilje u PSSЕ - rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.